SECOND HAND SAU NOI / ÎNCHIRIERI - VÂNZĂRI0726 331 766
Distribuitor oficial Variant, Extraform, Altrad Baumann

Cuple Rotative

prod_35

Cuplele se mai intalnesc si sub denumirea de “nuci”, o denumire populara foarte des utilizata printre muncitorii din constructii, iar rolul lor este acela de a ajuta la montarea schelelor metalice.

Cuplele pot fi de 2 feluri:

  • Cuple fixe;
  • Cuple rotative.

Cuplele fixe sau ortogonale pentru montarea schelelor au un unghi de cuplare de 90 de grade si sunt fabricate in Germania. Pretul de achizitie este unul rentabil si se refera la bucata. Este inclus si TVA-ul.

Cuplele rotative sunt produse de catre firma Schmitz GMBH  din Germania si au standardul DIN EN 74. Greutatea unei cuple rotative este de 1.3 kg, sunt galvanizate termic si au culoare argintie. Se utilizeaza pentru tevile de schela, care au un diametru de 48 mm.

Cuplajul rotativ este redus, mobil si este forjat fara striatii interioare. Greutatea maxima admisa este de 600 de kg. Fiecare cuplaj este dotat cu suruburi ce au un diametru de 14 mm, dar si cu piulite cu un diametru de 22 mm.

Cupla rotativa sau moseta rotativa, racord rotativ, lacat rotativ, cupla mobila sau nod de schela mobil, denumiri adesea intalnite in domeniul constructiilor, este disponibila in 2 modele:

  • Piulita standard CERI;
  • Piulita cu aripi.

Tinand cont de faptul ca vorbim despre calitate germana, cuplele rotative produse de catre Schmitz GMBH  sunt deosebit de rezistente si prezinta durabilitate in timp, astfel incat tu poti fi sigur ca ai facut o achizitie cum  nu se poate mai chibzuita.